Menu
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

I/S Olesen Mølgaard


Ejvind og Jens Bjerg Olesen, Fåre

Mølgård er en moderne mælkeproduktion med 300 sortbrogede køer i løsdriftsstalden. På gården bliver der produceret mælk til mejeriselskabet Arla, som henter mælken hver anden dag.

Køerne bliver malket af fire malkerobotter, som de frit kan gå ind i døgnet rundt. Malkerobotterne kom til gården i 2005.

Udover malkerobotterne er flere andre ting på gården også automatiserede. For eksempel  fodres malkekøerne automatisk otte gange i døgnet, og en skraber sørger for, at der hele tiden er rent og skridsikkert for køerne at gå rundt mellem hinanden. Der er gummibelægning på det meste af staldens gulv.
Tyrekalvene bliver solgt til en slagtekalveproducent, mens kviekalvene bliver på gården. Inden de bliver gamle nok til at give mælk, bor de dog noget af tiden på en gård i nærheden – et såkaldt kviehotel - eller græsser på engene.

Det meste af dyrenes foder dyrkes på gårdens marker, der fylder 280 hektar. Afgrøderne er først og fremmest græs og majs, men der høstes også hvede og byg.  

Ejvind og Jens Bjerg Olesen har ejet Mølgård i fællesskab siden 2004. Gården drives som et I/S. Det betyder interessentselskab.

Tekst og foto: Erik Poulsen, juli 2010
Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk