Menu
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Sdr. Byskov


Per H. Kristiansen, Nr. Nissum

Sdr. Byskov er en moderne mælkeproduktion med 325 først og fremmest sortbrogede køer i løsdriftsstalden. På gården bliver der produceret mælk til mejeriselskabet Arla, som henter mælken hver anden dag og kører den til mejerierne i Holstebro. Her bliver mælken til smør og ost.

Køerne bliver malket to gange dagligt i malkestalden, hvor køerne selv går ind i hold på to gange 24. Alle køerne malkes som regel af to personer i kl. 4-6.30 og igen kl. 15-17.30.  
Tyrekalvene bliver solgt til en lokal slagtekalveproducent, mens kviekalvene bliver på gården.

De små kalve får noget af køernes mælk efter hver malkning. Inden kvierne bliver gamle nok til selv at give mælk, græsser de hver sommer på engene.
Det meste af dyrenes foder dyrkes på gårdens marker. Afgrøderne er først og fremmest græs og majs, men der høstes også hvede og byg. Foderet blandes og serveres hver morgen fra en fuldfodervogn.

Marken dyrkes med hensyn til natur og miljø. Der er etableret vildt-remiser og skov, ligesom sprøjtefri zoner indgår i markdriften. Sdr. Byskov er således også med i et stort projekt, der skal fremme gode vilkår for agerhøns i området.

Gitte og Per H. Kristiansen har ejet Sdr. Byskov siden 1995. Gitte er udearbejdende, og Per får hjælp til den daglige drift af tre fuldtidsansatte og løs medhjælp.

Tekst og foto: Erik Poulsen, juli 2010
Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk