Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Vester Hede


Jens Erik Nielsen, Flynder

Vester Hede er en svinegård med en årlig produktion på 5000 slagtesvin og planteavl på 110 hektar. På en tiendedel af jorden dyrkes grøntsager: Spisekartofler, persille og dild.
Det begyndte med eksport-kartofler i 1991, men siden 2000 har Jens Erik været kendt for altid at
være årets første leverandører af spisekartofler til GASA’s auktion i Holstebro. Han forspirer og tildækker kartoflerne for at kunne grave de første kartofler op i slutningen af april.
Efterhånden som kartoflerne nænsomt samles op fra marken, tilsås dele af arealerne med dild. Krydderurten er sammen med persille en specialitet, som Jens Erik med fast hjælp fra et polsk par har dyrket i seks år. Begge dele håndplukkes i bundter og sælges på grøntsagsauktionen, som gården i sæsonen leverer til seks dage om ugen.
Persilleplanterne kan plukkes to gange i løbet af sæsonen. Efter første plukning klippes planterne ned med en plæneklipper. Dild går nemt i skærm og skal derfor nysåes hver 14. dag.
Vester Hede har en afkølet gårdbutik med selvbetjening, hvor kunder dagligt afhenter både gårdens egne grøntsager samt blandt andet løg, gulerødder og jordbær.

Adressen er Sinkbækvej 14, Flynder, 7660 Bækmarksbro.

Tekst og foto: Erik Poulsen, juni 2009  

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk