Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Fladhede


Linda og Lars Nielsen, Ramme

Gården hedder Fladhede og drives af Linda og Lars Nielsen. Vi har fire børn. Vi overtog gården i 2004 efter Lars’ far, som stadig kommer og hjælper os.

Vi omlagde til økologi i 2006 med 80 hektar plus 20 hektar forpagtet. Derudover samarbejder vi med Lindas bror, som også er økolog. Han har 50 hektar, som han dyrker med foder til os.

Vi har 125 årskøer med tilhørende kvieopdræt. Tyrekalvene sælges til naboen, når de er ca. 20 dage gamle. Køerne malkes med malkerobot og fodres med byg/ærtehelsæd, græsensilage og korn.

Dyrene er ude i sommerhalvåret, så derfor skal der laves mange folde, holdes opsyn og kvierne flyttes rundt på forskellige marker, efterhånden som græsset er spist. Derudover skal køerne hentes hjem fra marken til malkning to gange om dagen med vores atv’ere.

Børnene og os holder af at have forskellige dyr på gården. Man kan derfor møde både ponyer, får med lam, grise, ænder, slagtekyllinger, høns, kaniner, katte og vores hund Molly. Vi ser stor glæde i at holde os selvforsynede med grise- og oksekød, kylling, æg og selvfølgelig anden til jul.

Tekst: 2013.
Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk