Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Kildegaard


Per Agergaard, Nr. Lem

Kildegaard er en moderne mælkeproduktion, som bliver drevet af Per Agergaard. Per får hjælp til den daglige drift af sin far, Frede Agergaard. Gurli er udearbejdende.

Gården ligger på østsiden lige uden for Lemvig mod Nørre Nissum. På vejen ned til Kildegaard er der en fantastisk udsigt ud over Limfjorden. Vi kan se næsten helt ud til Thyborøn.

I 1998 indgik Per et I/S om Kildegaard sammen med Frede og hans kone Grethe, som på daværende tidspunkt var medhjælpende hustru. I 2003 købte Per og Gurli sidste halvdel af gården og har siden været eneejer.

Kildegaards mælkeproduktion består af 110 sortbrogede køer i løsdriftsstald. Den årlige produktion er på cirka 1 million kilo mælk. Mælken bliver leveret til mejeriselskabet Arla, som henter mælken hver anden dag og kører den til mejeriet i Holstebro. Her bliver mælken til smør og ost.

Køerne bliver malket to gange dagligt i malkestalden, hvor køerne selv går ind i hold på to gange syv. De bliver malket i en såkaldt sildebens-malkestald. Alle køerne malkes som regel af Per i tidsrummet kl. 5.30–8.00 og igen kl. 16-18.15.

Frede fodrer små og store kalve. Tyrekalvene bliver solgt til en slagtekalveproducent, mens kviekalvene bliver på gården. De små kalve får noget af køernes mælk efter hver malkning.

Det meste af dyrenes foder dyrkes på gårdens marker. Der bliver dyrket 110 hektar jord. Afgrøderne er først og fremmest græs og majs, men der høstes også hvede og byg. Marken dyrkes med hensyn til natur og miljø. Foderet blandes og serveres hver aften fra en fuldfodervogn. Det er Frede som laver dette arbejde.

Der er mulighed for at se fodret blive blandet, og malkningen begynder på besøgsdagen lidt tidligere kl. 15.30.

Moeskjærvej 7, Nr. Lem, 7620 Lemvig.

Tekst og foto: Kildegaard, juni 2012

Se flere billeder fra Kildegaard
Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk