Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Tv fra Lemvig om naturtiltag

1. oktober 2012
Randzoner, naturplaner, insektvolde og vildtstriber er blot nogle af navnene på de naturtiltag, som der gennem en årrække er lavet på landbrug over hele landet.

Der har hidtil ikke været forsket meget i effekten, men der er positive meldinger fra de landmænd, jægere og naturelskere, som på frivillig basis har taget initiativer til gavn for de vilde dyr og planter.

LandTV har på blandt andet Lemvigegnen besøgt nogle af de ildsjæle, der har sat sig for, at der stadig skal være plads til de vilde dyr i det moderne landbrugslandskab.

I programmet "De vilde dyrs mark" medvirker blandt andet vildtplejekonsulent Jytte Paarup, der sammen med sin mand på gården Hunskjær ved Nr. Nissum laver vildtstriber til gavn for især agerhøns og harer.

"Selvfølgelig kommer vi ikke tilbage til 1950 og 1960'erne, men det behøver vi heller ikke. Man kan faktisk godt lave en masse gode tiltag i et effektivt og moderne landbrug", siger Jytte Paarup.

Undervejs møder seerne blandt andet også biavler Bjarne Lauritsen fra Lomborg og Asger Søgaard Jørgensen fra Danmarks Biavlerforening, der studerer pollenprøver fra Bjarne Lauritsens bigård. Her kan de tydeligt se, at også nyttige insekter som honningbier kan have det svært på landbrugets effektive marker.

"I dag er en kornmark ren. Det var den ikke i gamle dage. Det danske landskab har ændret sig, og vi taler om grønne ørkner, hvor der ikke er blomster til bierne", siger Asger Søgaard Jørgensen.

"De vilde dyrs mark" har premiere den 1. oktober 2012 på LandTV's kanaler over hele landet og kan også ses som webversion.

Foto: Henrik Vinther Krogh, LandTV. Se flere billeder fra udsendelsen.

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk