Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Traktorcykel stjal billedet under Giro'en

6. maj 2012
Tv-seere over hele verden så masser af blomstrende rapsmarker og græssende køer, da det internationale cykelløb Giro d'Italia søndag suste gennem Midt- og Vestjylland.

Langs hele ruten havde lokale landmænd taget initiativ til at skabe oplevelser for både publikum og tv-seere, men især én ting skabte opmærksomhed: En 72 meter lang cykel, der var drevet af traktorer. Per Futtrup havde fået ideen fra Tour de France.

"Den er fantastisk og flot lavet. Landmændene demonstrerer, at de har lært noget af Tour de France. Men det er ikke gentagelser. Det er pænt originale ting, og en tand bedre organiseret. Det er noget, som italienerne vil huske os for", sagde TV2-kommentatorerne Rolf Sørensen og Jørgen Leth, da tv-helikopteren i flere omgange overfløj traktorcyklen hos Henrik Skov i Fabjerg.

Den var bygget med et stel af halmballer og havde 10 traktorer til at køre rundt i hvert hjul. Tandhjulet blev drevet af fem ATV'ere.

Jørgen Leth oplæste i to gange budskabet under cyklen og forklarede seerne, at der er en sammenhæng mellem eventen og biogas-produktionen på Lemvigegnen:

"'Farmers keep the wheels running'. En symbolsk beskrivelse af , at landmændene med deres biogas-fremstilling får hjulene til at køre rundt. Det skal forståes bogstaveligt", sagde den garvede cykelreporter, der desuden er kendt som stemmen bag Landbrug & Fødevarers tv-reklame om landbrugets betydning.

Tv-billederne af den traktordrevne cykel gik ikke alle verden rundt under selve løbet. LandTV's optagelser fra opbygningen og LandbrugsMediernes optagelser fra den 6. maj nåede efterfølgende for eksempel til RuralTV, som ses af 14 mio. i USA.

Kort før traktorcyklen havde Lemvig Biogas da også opstillet to af selskabets gylletrailere sammen med en gyllevogn på vejen ned mod Kristen Sørensens svineproduktion.

Åbent Landbrug Lemvig havde også iklædt tre malkekøer fra Preben og Jeppe Bagge i cykelløbets lyserøde trøje på en eng ved Nissum Fjord, men de var svære at se, da de italienske tv-producenter under feltets passage valgte at satse på panoramabilleder af landskabet langs den jyske vestkyst.

Til gengæld kom mange af gæsterne langs ruten tæt på både cykelløb, dyr og marker, da de valgte følge løbet fra de gode udkigssteder langs vejkanten, som lokale landmænd havde stillet til rådighed. Ved Bonnet og Gjellerodde sørgede landmændene også for uddeling af blandt andet smagsprøver fra Arla og Thise.

Tekst og foto: Erik Poulsen.

Se flere billeder i fotoreportagen

Se også indslag på TV/Midt-Vest om landbrugets Giro-aktiviteter.

Opdateret 21. maj 2012.

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk