Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Sommeren set med Åbent Landbrugs øjne

26. august 2011
Vi deltog i Fjordmarkedet på Lemvig Havn sidste weekend i maj, hvor Torben Hauskov havde sponseret en helstegt gris, Danespo kartoffelsalat, Schulstad flütes, DLG salat og Linds dressingen.

Selvom det regnede lidt var der mange mennesker på markedet, så vi fik solgt 140 portioner gris med tilbehør. Vi fik lidt snak med vore kunder om fødevarerne og hvor de kom fra, men vi havde mest travlt med at lange over disken.

Lemvigegnens Landboforening og Åbent Landbrug inviterer hvert år alle 4.klasser i Lemvig Kommune på gårdbesøg for at se både køer og grise på samme dag. Her i maj og juni har 6 skoler med i alt 190 børn + lærere været på besøg. De er meget interesserede og spørgelystne, så det er virkelig noget, der er grænseoverskridende og meningsdannende.

Til dyrskuet havde vi masser af børnefamilier på besøg, da Bent Dissings store arbejde med at lave en klappegård til dyrebørn virkelig gav pote. Det var en kæmpe publikumsmagnet, her brugte mange børnefamilier rigtig meget tid. Vores skattejagt rundt på pladsen vakte også interesse, men desværre gennemførte al for få den, vi fik kun 65 svar tilbage. Det er ikke godt nok, så nye tiltag må gøres næste år, gode idéer modtages gerne.

Lemviggaarden som er vores store turisttilbud har igen i år været godt besøgt. Lokale gårde åbner på skift stalddørene og viser rundt på gården, og fortæller hvad, hvordan og hvorfor vi gør, som vi gør. Landmændene fortæller, at det er spændende at ha’ besøg, og de synes, de får mulighed for at forklare mange spørgsmål til turisterne, så de flytter holdninger hos gæsterne. Der har i år været ca. 30 gæster pr. besøg.

Vi håber at finde nogle landmænd, der vil lukke op og have besøg i efterårsferien.

3.søndag i september afholder Struer-Holstebro Landboforening i år, men vi er allerede i gang med planlægningen til næste år, hvor det er vores tur igen. Er der nogen, der har nogle gode forslag til spændende landbrug, der kunne være gode at vise frem, vil vi gerne høre om dem, man må også gerne foreslå sig selv.

Vi takker alle, der har åbnet deres gårde eller på anden måde hjulpet til med at samfundet omkring os, får mulighed for at få et godt indtryk af dansk landbrug.

Fortsat god høst.

Åbent Landbrug Lemvig, Kirsten Mette

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk