Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Landbrug for turister på tv

5. september 2011
Forbrugernes kendskab til hverdagen på et landbrug er i dag så lille, at et gårdbesøg har fået samme værdi som en turistattraktion.

Det viser en række initiativer på Lemvigegnen. Her har egnens landmænd i tre år under fællesbetegnelsen Lemviggaarden åbnet stalddøren for turister, der betaler for at få en guidet rundvisning på de helt almindelige gårde med køer, grise, mink og kyllinger.

En lokal mælkeproducent, Jens Peter Jeppesen, Klinkby, er gået skridtet videre og har indrettet høloftet til ferielejligheder. Herfra kan feriegæsterne følge gårdens aktiviteter gennem et stort vindue ned til malkekøerne og via overvågningskameraer, der døgnet rundt vises på tv-skærmen.

Turistchef Dina Overgaard mener, at de lokale landmænds initiativer nemt kan følges op med flere turist-tiltag:

”Jo mere fokus der er på fødevarer, jo mere fokus bliver der også på landbrug, når folk i stigende grad flytter til byen. Landbrugsturisme er derfor et spor, som vi kan dyrke noget mere”, siger Dina Overgaard fra Lemvig-Thyborøn Turistinformation.

For landmændene handler det også om at aflive myter og fordomme i mødet med andre mennesker. Det har blandt andet resulteret i et utraditionelt samarbejde mellem Odin Teatret i Holstebro og landbruget på Lemvigegnen.

De seneste tre somre har landmandsfamilier og husdyr derfor medvirket i ferie-forestillingen ved Bovbjerg Fyr, hvor publikum sidder på halmballer og oplever, at man kan ride på en malkeko.

Initiativerne på Lemvigegnens landbrug omtales i denne uge over hele landet på LandTV, der både vises på regionale tv-kanaler og på nettet.

Flere billeder fra udsendelsen
Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk