Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Får redder lokal natur

21. juli 2011
Den lokale afgræsningsprojekt 'Får til Kanten' sætter snart de første hegnspæle i jorden.

De øverste 10 hektar af Vandborg Ådal bliver nu indhegnet, så arealet kan blive afgræsset.

"Ådalen har en værdifuld natur, der går tabt, hvis ikke den bliver afgræsset," fortæller Nina Svanborg, der er koordinator for projektet 'Får til Kanten'.

"Ved afgræsningen sikres de bedste betingelser for de planter, insekter og fugle der er afhængige af samspillet med de græssende dyr. Ådalen fungerer også som en grøn korridor, der kan hjælpe spredningen af vilde dyr og planter", fortsætter hun.

Afgræsningsprojektet støttes af FødevareErhverv og EU med 75 procent af udgifterne, mens lodsejerne selv skal finansiere de sidste 25 procent. I ådalen findes en vandrerute - Spor i Landskabet - hvor man i fremtiden kan nyde den flotte natur blandt græssende kvæg og får.

Får til Kanten har desuden fået tilsagn fra FødevareErhverv om tilskud til indhegning af flere værdifulde naturområder blandt andet på Stausholm ved Harboøre.

Nina Svanborg er glad på naturens vegne:

"Stort set alle lodsejere vi har talt med har været meget positive. Det er fantastisk, at vi nu står med et tilskud på 75 procent til naturprojekter for i alt 720.000 kr. De næste skridt er at holde møder med alle involverede lodsejere, hvor blandt andet linjeføring af hegn og placering af adgangslåger skal drøftes igennem og de sidste 25 procent af finansieringen skal findes".

Tekst: LandbrugsAvisen.dk. Foto: Får til Kanten

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk