Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Oplevelsesøkonomi kan skabe flere job

12. juli 2010
Bondegårdsferie er et hit i sommerlandet, og Center for Landdistriktsforskning (CLF) ved Syddansk Universitet i Esbjerg er netop gået i gang med en undersøgelse af de muligheder, der ligger i en fortsat udvikling af landboturisme.

Undersøgelsen gennemføres for Direktoratet for FødevareErhverv, der ønsker at få undersøgt potentialet for aktiviteter som ligger ud over landbrugets traditionelle kerneområder, specielt med henblik på at skabe arbejdspladser og fastholde beboelse i de danske landdistrikter.

Brancheorganisationen Landbrug&Fødevarer har tidligere på sommeren vurderet, at oplevelsesøkonomien indeholder et potentiale på op til 10.000 nye arbejdspladser i landbruget.

Lemvigegnen er et af de steder, hvor landmænd har eksperimenteret med gårdbesøg for turister. Her viste der sig allerede sidste sommer en pæn interesse for at betale for gårdbesøg, og en række landbrug slår derfor igen i disse uger stalddøren op til to timers guidede rundvisninger. Under den fælles overskrift Lemviggaarden vises der både kyllinger, smågrise, mink og mælkeproduktion, ligesom det også er muligt at besøge Lemvig Biogas.

Gæsterne er både udenlandske og danske turister samt for eksempel lokale bedsteforældre, der gerne vil vise feriebørn, hvordan der ser ud på et moderne landbrug.

Tekst og foto: Erik Poulsen

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk