Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Ni vil sidde bomstille op til dyrskue

2. juni 2010
Med udsigt til at vinde hovedgevinsten på 10.000 kroner, hvis de kan sidde længe nok på en stålbom, har foreløbigt ni deltagere meldt sig til den bomsidningskonkurrence, som Lemvig Marked og Dyrskue har igangsat op til weekendens arrangement på Lemvig Flyveplads.

Inspirationen er hentet i pælesidningskonkurrencer, men foregår som noget helt nyt på de runde og hårde bomme, der ellers kun bruges til at tøjre køer og heste til dyrskuet. Højden er 1,2 meter over jorden, og konkurrencen begynder kl. 12 på fredag.

”Jeg tror ikke, at man kan sidde der så længe som de 36 timer, som andre har gjort ved pælesidning, men jeg håber på med jysk viljestyrke at kunne holde mig vågen til at sidde der, når dyrene ankommer lørdag morgen. Jeg elsker køer!”, siger Vivi Ponell fra Viborg.

Hun har ferielejlighed i Vinkelhage ved Lemvig og har tilmeldt sig for at få en usædvanlig oplevelse.

”Jeg har også før været med til 24 timers løb i Viborg uden at have trænet. Det her er sjovt og fuldstændigt vanvittigt, og gevinsten på 10.000 kroner er kun en motivation den sidste halve time”, siger Vivi Ponell.

Hun er til dagligt leder af døgnafdelingen på et forsorgshjem, og med sine 51 år skiller hun sig ud i feltet af deltagere, der ellers overvejende er unge mennesker. Vivi Ponell er kun 1,64 meter høj og vil derfor tage en lille trappestige med, ligesom hun satser på, at en skumpude kan gøre opholdet på bommen mere behageligt.

Lemvig Marked og Dyrskue oplyser, at flere deltagere kan tilmelde sig helt frem til startskuddet fredag middag – og at der er gevinster til alle, der sidder bomstille mere end fire timer.

100 køer og kalve ankommer til bommen lørdag morgen kl. 8, og afløses søndag morgen af 69 heste. Hvorvidt dyrene skal dele bommene med de mest hårdføre deltagere i bomsidningskonkurrencen, kan publikum afgøre ved selvsyn, når Lemvig Marked og Dyrskue begge dage åbner kl. 9. Man er dog også velkommen til at besøge flyvepladsen i løbet af fredagen.

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk