Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Lidt flere dyr til Lemvig Marked og Dyrskue

20. maj 2010
Antallet af dyreudstillere på Lemvig Marked og Dyrskue er en stabil størrelse.

”Det går lidt og ned år og år. Nye udstillere kommer til, andre stopper eller holder pause, og set over en længere periode har vi stort set altid den samme størrelse. Og det passer fint til dyrskuets pladsforhold på Lemvig Flyveplads”, siger Peder Helms fra Lemvigegnens Landboforening, som står bag arrangementet sammen med Lemvig Svæveflyklub.

Lørdag den 5. juni åbner Lemvig Marked og Dyrskue med klovdagen, hvor 70 malkekøer, 14 kødkvæg og 16 kalve deltager sammen med 16 får. Fårene bliver sammen med kaninudstillingen stående til søndagens hov-dag, hvor der i år deltager hele 41 avlsheste, mens antallet af fritidsheste falder lidt til 28.

I alt deltager 185 kreaturer, heste og får mod 176 sidste år.

”Det er befriende at se en lille fremgang, der viser, at avlerne trods krisen i landbruget holder både fanen og humøret oppe”, siger Peder Helms.

Han glæder sig over fire nye kvægudstillere og oplyser, at malkekvæget fordeler sig med 41 sortbrogede, 21 jersey, syv røde og en enkelt rødbroget. Blandt kødkvæget dominerer de blåhvide og hereford med henholdsvis seks og fem dyr, men der er også plads til to simmertaler og en enkelt limousine. Kalveudstillingen er en Lemvig-specialitet, hvor fremtidens kvægudstillere præsenterer småkalve.

Blandt avlshestene er hele 12 racer repræsenteret: Shetlandsponyer med 13 dyr er størst, mens islandske heste, fjordheste og belgiere stiller med håndfuld hver. Derudover er der Dansk Varmblod, jyske heste, Haflinger, Oldenborg, New Forest, Welsh, Irish Cob, og Dansk Pinto. Dertil kommer fritidshestene, der ikke behøver at være racerene.

Fårene fordeler sig på syv Texel, fire Shropshire, fire Oxforddown og et af racen Swartbless.

Maskin- og produktudstillingen er for længst meldt udsolgt, og selv om det siden er lykkedes at klemme yderligere et par udstillere ind, er en ny aktivitet – bomsidning – sammen med LandboUngdoms populære havetraktorløb efterhånden eneste chance for at tiltrække sig opmærksomhed på dette års Lemvig Marked og Dyrskue, hvis man ikke allerede er tilmeldt.

Bomsidning er en udholdenhedskonkurrence på de faste bomme, som dyrene bindes til under dyrskuet. Konkurrencen begynder dagen før dyrskuet åbner, og der er 10.000 kroner til den person, der kan sidde længst på den 1,2 meter høje bom uden at røre jorden.

”Vi placerer deltagerne i nærheden af småkalvene, så de har en god udsigt til præsentationerne i ringen. Hvis de altså stadigt sidder der”, siger Peder Helms.

Tekst og foto: Erik Poulsen. Billedet viser bommene ved småkalvene, hvor den nye konkurrence bomsidning bliver afgjort. Læs mere på www.lemvig.com


Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk