Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Børn og unge træner til dyrskue

24. marts 2010
Der er endnu et par måneder til dette års Lemvig Marked og Dyrskue, men forberedelserne er godt i gang. På Lemvigegnen har arrangørerne altid gjort meget for at føre dyrskue-traditionen videre til næste generation. Der er derfor mange børn og unge, som bruger foråret til at træne en række specielle aktiviteter, der kendetegner de to dages dyrskue-fest på flyvepladsen ved Lemvig den 5.-6. juni.

I kvægudstillingen er det nemlig ikke kun erfarne landmænd, der viser gårdens bedste kreaturer frem. Børn helt ned til børnehave-alderen kan traditionen tro deltage i en særlig mønstringskonkurrence, hvor de viser kalve frem i ringen på ”klovdagen” lørdag. Og når hestene er i fokus om søndagen, deltager mange børn og unge i den voksende udstilling af fritidsheste, hvor forskellige konkurrencer viser samarbejdet mellem hest og rytter.

Unge med benzin i blodet er også gået i gang med at tune plæneklipper-motoren til en af skuets publikums-succeser: havetraktor-træk. Det arrangeres for tredje år i træk af Lemvigegnens LandboUngdom og samler især mænd i alle aldre, når de små traktorers trækkraft presses til det yderste.

De mange aktiviteter med børn og unge samt en god opbakning fra lokale foreninger er med til at gøre Lemvig Marked og Dyrskue til et populært arrangement for hele familien. Arrangørerne – Lemvigegnens Landboforening og Lemvig Svæveflyklub – håber derfor igen at nærme sig de 12.000 gæster, som sidste år besøgte flyvepladsen.

”Vi har allerede mere end 75 tilmeldte udstillere og foreninger. 90 procent af udstillingsarealet er besat, og interesserede skal skynde sig at sikre sig en stand, da vi ikke er i tvivl om, at der igen bliver udsolgt”, siger centerleder Henrik Damgren fra Lemvigegnens Landboforening.

Billedtekst: Havetraktor-træk er en af publikums-favoritterne på Lemvig Marked og Dyrskue, som i år holdes den 5.-6. juni. Foto: Erik Poulsen

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk