Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Lemvig-økologer vil lave biogas

23. december 2009
18 økologiske landmænd på Lemvigegnen er i gang med at undersøge mulighederne for at lave et økologisk biogasanlæg, gerne i tilknytning til Lemvig Biogasanlæg, hvor der eventuelt kunne kobles en økolinje på det eksisterende anlæg.

"Det er ikke realistisk at bygge et helt selvstændigt økologisk biogasanlæg, og derfor vil vi indlede forhandlinger med Lemvig Biogasanlæg," siger Niels Chr. Lind, der er en af de interesserede økologiske landmænd.

Til dato er der kun et økologisk biogasanlæg i Danmark. Det blev indviet i efteråret hos en landmand i Bording ved Herning.

Lemvigegnen regnes for at have den tætteste koncentration af økologiske mælkeproducenter, idet der bor 18 inden for en radius af cirka 15 km.

Initiativtagerne går nu i gang med at finde ud af, om selskabet Lemvig Økobiogas kan leje sig ind hos det eksisterende Lemvig Biogasanlæg. Det vil kræve, at økologerne har egen reaktortank, så den økologiske gylle holdes i et særskilt system. Men den økologiske gylle må godt transporteres særskilt i de tankbiler, som Lemvig Biogasanlæg har i dag, og det må gerne være den samme driftsleder, der passer det økologiske og det konventionelle anlæg.

Økologerne har endnu ingen tidsplan, men et økoanlæg kan måske stå færdigt i 2012. De forventer at kunne hente et statstilskud på 20 procent til at opføre det miljøvenlige anlæg.

Niels Chr. Lind forestiller sig, at den økologiske biogas kan bruges til at nedbringe varmeprisen i byerne Nørre Nissum og Klinkby, hvor kraftvarmeværkerne nu fyrer med naturgas.

Kilde: Landbrugsavisen.dk

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk