Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Vesterhavsost hædret to gange på én uge

15. november 2009
Vesterhavsost fra Thise Mejeri vandt Læsernes Pris, da Politiken Økologisk Guld blev uddelt i København lørdag eftermiddag. I løbet af dagen havde alle gæster mulighed for at smage og stemme på et af de 24 nominerede produkter, og læserne kårede osten fra Thise Mejeri, som er lavet på mælk fra kun syv af mejeriets mælkeleverandører.

De bor alle tæt ved Bovbjerg Fyr på Lemvigegnen, og det er også på et lager ved siden af fyret, at osten lagres i den saltholdige luft i 26 uger. Det giver en fast og tør ostetype, som ellers mest ses i udenlandske ost.

Lørdagens hæder var den anden i ugens løb, idet den økologiske Vesterhavsost også faldt i dommernes smag, da mejeriprodukter fra hele landet først på ugen blev bedømt ved Landsmejeriudstillingen i Herning. I oste-konkurrencen var Vesterhavsost også med i finalen og fik som eneste specialost både ærespræmie og guldmedalje.

Vesterhavsosten blev præsenteret sidste år, hvor den kort efter lanceringen fik Mejeribrugets Gourmetpris.

Tekst og foto: Erik Poulsen. En af de syv leverandører af mælk til Vesterhavsosten er ostens idemand, Arne Noe, som her ses på lageret ved Bovbjerg Fyr.


Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk