Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Turister skal dufte hø

24. juni 2009
Turister og andre interesserede kan i bogstaveligste forstand få en tur i høet, når der på tirsdag den 30. juni er rundvisning hos mælkeproducent Peder Nielsen på Hegnsgårdvej 10 i Lomborg. Han fodrer nemlig som ganske særligt i vore dage sine økologiske køer med store mængder hø.

Den søde duft af tørret græs vil fylde gæsternes næsebor, fordi Peder Nielsen som en af de eneste her i landet har indrettet et stort høtørringsanlæg på Mølgård. I stedet for at lagre frisk græs under plastik som ensilage til vinterfoderet som andre kvægavlere, har han nu en stor hal fyldt med de tørre græsstrå – og køerne elsker høet.

De æder så meget af det, at mejeristerne på Thise Mejeri siger, at de kan dufte hø, når mælken fra Peder Nielsens 60 køer hældes i et kar. På mejeriet holdes mælken for sig selv, fordi Thise har udviklet en særlig hø-ost, der kun laves af mælken fra Mølgård.

Under besøget hos Peder Nielsen tirsdag eftermiddag kl. 14-16 bliver der også lejlighed til at smage den lokale gourmetost, Vesterhavsosten, som laves af mælk fra Lemvigegnen og lagres i den saltholdige luft ved Bovbjerg Fyr. Her er der i øvrigt to dage senere fællesspisning ved fyret og besøg på ostelageret.

Rundvisningen på Mølgård er den første af fire gårdbesøg i regi af aktiviteten Lemviggaarden, hvor turister og andre interesserede kan besøge lokale Thise-landmænd. I juli og august følger besøg hos Arne Noe, Vandborg, Preben Bagge, Ramme, og Jens Peter Jeppesen, Klinkby.

Der er også mulighed for at følge mælkens videre vej til Thise Mejeri, som er ekstraordinært åbent for rundvisninger kl. 10 og kl. 12 hver tirsdag i perioden 7.-28. juli.

Mellem besøgene hos de økologiske mælkeproducenter er der også rundvisning på Lemvig Biogas og gårdbesøg hos svineproducenterne Karin og Kristen Sørensen i Gudum.

Gårdbesøgene koster 50 kr. for voksne, mens det er gratis for børn under 12 år.

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk