Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Thise-landmænd udsender røgsignaler

29. maj 2009
Der bliver røg i Thise Mejeris telt på Lemvig Marked og Dyrskue den 6.-7. juni, når de ni lokale leverandører stiller op med en gammeldags rygeovn for at vise en af mejeriets specialiteter: Røget ost.

Det er nemlig på Lemvigegnen, at Thise ryger sine oste i røgen fra brændende bøgeflis. Det sker i en del af ostelageret ved Bovbjerg Fyr, hvor der også er et indrettet et lille hvidskimleri. En røget hvidskimmelost med navnet Bovbjerg er derfor selvsagt blandt weekendens smagsprøver, som naturligvis også omfatter på den lokale og prisbelønnede Vesterhavsost fra samme lager.

Urter i kløvergræsset
To af de lokale mælkeproducenter er med i et tre-årigt forsøg, hvor der sås flere urter som vejbred, kommen og cikorie i græsmarken. Fem af urterne præsenteres på standen, hvor der vil være lejlighed til at høre nærmere om erfaringerne med dyrkningen og køernes lyst til selv at sørge for en mere varieret og mineralrig kost.

”Noget af det, der har optaget forskerne mest er, at køerne også spiser vejbred, selv om den er noget grove i det og svær at fordøje. Men de nipper altså til den alligevel. Det tyder jo på, at køerne også vil spise noget forskelligt”, siger Poul Nygaard fra Resen.

Fribillet til gårdbesøg
Alle gæster på Lemvig Marked og Dyrskue får i øvrigt en fribillet til egnens nye turistattraktion, Lemviggaarden, hvor blandt andet fire af Thise-gårdene i løbet af sommeren laver rundvisning for turister og andre interesserede.

På standene hos Thise Mejeri og Lemvigegnens Landboforening kan man få nærmere information om projektet Lemviggaarden, der er arrangeret af Åbent Landbrug Lemvig. Det sker i samarbejde med blandt andet Thise Mejeri, der i sommer omtaler tilbudene på Lemvigegnen på sine mælkekartoner.

Læs mere om Lemvig Marked og Dyrskue på www.lemvig.nu og www.lemvig.com

Foto: Erik Poulsen. Henry Lauridsen ryger blandt andet Esrom i den moderne ovn på ostelageret ved Bovbjerg. I weekenden forsøger de lokale leverandører at gøre ham kunsten efter.

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk