Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

På vej mod økologisk mælkeproduktion

25. maj 2009
Næste arrangement i regi af Lemviggaarden er torsdag aften hos mælkeproducent Torben Gransgaard på Frostesgaard ved Skalstrup.

Her er de 150 malkekøer på vej til at blive økologiske. Det sker den 1. juni til næste år, når hele planteavlen på bedriften er omlagt til økologisk produktion. Når jorden på Frostesgaard kommer med, vil mere end 4000 hektar i Lemvig Kommune være økologisk dyrket. Det cementerer kommunens placering som en af landets økologiske sværvægtere, når der måles på areal.

Torben Gransgaard bliver samtidigt en af de op mod 100 nye økologiske mælkeproducenter, som hans mejeriselskab Arla har efterlyst. Under rundvisningen vil mælkeproducenten fortælle om de nye udfordringer og sine bevæggrunde til skiftet, som blandt andet hænger sammen med gårdens beliggenhed ned til Nissum Fjord.

En del af arrangementet vil derfor være en tur ned til strandengene, som er en del af det ”Spor i landskabet”, der er åbnet mellem Damhuså Havn og Harpøth Havn.

Frostesgaard dyrker græs, majs og havre samt andre kornafgrøder til malkekøernes foder. Den økologiske drift betyder blandt andet, at der ikke benyttes plantebeskyttelsesmidler og kunstgødning. Vandingsanlæg bruges i tørre perioder, så planterne får optimale vækstforhold.

Alle interesserede er velkomne til arrangementet torsdag aften kl. 19-21 på Skalstrupvej 83. Det kræver ikke tilmelding, men voksne skal betale en entré på 50 kroner.

Tekst og foto: Erik Poulsen, ep@ansatz.dk


Tilknyttet fil:    Spor i landskabet-folder (1316 Kb)
Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk