Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Nyhed om afgræsning indstillet til pris

21. august 2014
En nyhed her på Lemviggaarden.dk deltager ved VM i landbrugsjournalistik, når landbrugs- og fødevare-journalister fra hele verden den 4.-8. september mødes til verdenskongres i Skotland.

Historien ’Køer græsser for fuglene’ er indstillet af foreningen Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister som en del af Danmarks bidrag i kategorien for multimedieproduktioner.

Nyheden, der blev bragt i Magasinet Lemvig.nu i august 2013, handler om naturpleje på strandengene ved Thorsminde, hvor kreaturer for første gang i 30-40 år igen afgræsser arealerne.

Teksten er blev samtidigt offentliggjort på Lemviggaarden.dk, mens det tilhørende tv-programmet 'Naturpleje med bøffer' har været vist på LandTV's kanaler over hele landet samt på flere TV 2-regioner.

Ifølge den danske dommerkomité er historien om naturpleje ’smukt fortalt i både levende og faste billeder samt i artikelform’.

Bag produktionerne af det hele står journalist Erik Poulsen, Stadil, i samarbejde med fotograferne Henrik Vinther Krogh, Langerhuse, og Søren Borg Nielsen, Hagebro.

Deltager også i tv-konkurrence
De har i øvrigt også sammen produceret det danske bidrag til kategorien for tv/videoproduktioner i form af tv-udsendelsen ’Mikkel vil være landmand'. Gennem historien om 14-årige Mikkel, som er vild med dyr og landbrug, fortæller udsendelsen om de forandringer, som landbrugsskolerne oplever i disse år, hvor en stigende andel af eleverne er bybørn.

Programmet har været vist på fjernsyn over hele landet, herunder på flere TV 2-regioner.

Konkurrencerne arrangeres af den internationale organisation for landbrugsjournalister, IFAJ. Erik Poulsen er tidligere kommet helt i tops med guldmedalje i online-konkurrencen i 2012 og hædrende omtale for tv-produktioner i både 2011 og 2012.

Erik Poulsen er freelance-journalist og fungerer som redaktør af både LandTV og Magasinet Lemvig.nu, ligesom han hver uge skriver om vestjysk landbrug til den regionale avis Landbrug Nord.

FAKTA OM LANDTV
LandTV er produktion og distribution af levende billeder om landbrug, fødevarer, landskab og livet på landet.

Tv-stationen sendte i årene 2010-2013 mere end 100 dokumentarprogrammer på egne kanaler over hele landet, og de fleste af udsendelserne har også været vist på jyske TV 2-regioner.

I dag fungerer LandTV som video-produktionsselskab og distribuerer dagligt levende billeder via sin egen tv-kanal på facebook.

Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk