Menu
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Danmarks bedste hø er fra Lomborg
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Cirkus på kanten ved Bovbjerg Fyr


For landmænd og landboere på Lemvigegnen er husdyrene meget andet end fødevareproduktion og hobbydyr. Det bliver i disse dage bevist med den enestående forestilling ”Cirkus på Kanten” ved Bovbjerg Fyr, hvor lokale husdyr og traktorer er grundigt vævet ind i en række scener med deltagelse af udenlandske skuespillere, musikere og tårnklatrere. For landmænd og landboere på Lemvigegnen er husdyrene meget andet end fødevareproduktion og hobbydyr. Det bliver i disse dage bevist med den enestående forestilling ”Cirkus på Kanten” ved Bovbjerg Fyr, hvor lokale husdyr og traktorer er grundigt vævet ind i en række scener med deltagelse af udenlandske skuespillere, musikere og tårnklatrere.
En jerseykvie er ridedyr for en balletdanserinde, en frontlæsser holder trapezen for en artist, og en japansk skuespiller forsøger at lære en kanin at spise gulerod på kommando. Det er blot nogle af de skæve indfald, som forestillingens kreatør, skuespiller Kai Bredholt fra Odin Teateret i Holstebro, har samlet. Undervejs møder man også dansende heste, duer på linedans og en afslappet gås. En jerseykvie er ridedyr for en balletdanserinde, en frontlæsser holder trapezen for en artist, og en japansk skuespiller forsøger at lære en kanin at spise gulerod på kommando. Det er blot nogle af de skæve indfald, som forestillingens kreatør, skuespiller Kai Bredholt fra Odin Teateret i Holstebro, har samlet. Undervejs møder man også dansende heste, duer på linedans og en afslappet gås.
Den aktuelle høst på markerne omkring fyret får i øvrigt også en hilsen med på vejen i form af en flamenco-udgave af Jeppe Aakjær-sangen ”Når rugen skal ind”, ligesom hele cirkus-arrangementet hver aften slutter med et kort høstbal. Den aktuelle høst på markerne omkring fyret får i øvrigt også en hilsen med på vejen i form af en flamenco-udgave af Jeppe Aakjær-sangen ”Når rugen skal ind”, ligesom hele cirkus-arrangementet hver aften slutter med et kort høstbal.
Malkekoen fra Peter Stephansen i Houe ved Lemvig får normalt mest opmærksomhed i en dyrskuering, men spiller for tiden en rolle i halm-cirkusset ved Bovbjerg Fyr. Her forsøger en skuespiller at lære den spansk dans. Malkekoen fra Peter Stephansen i Houe ved Lemvig får normalt mest opmærksomhed i en dyrskuering, men spiller for tiden en rolle i halm-cirkusset ved Bovbjerg Fyr. Her forsøger en skuespiller at lære den spansk dans.
De efterfølgende billeder er fra prøverne til forestillingen. De efterfølgende billeder er fra prøverne til forestillingen.
Forestillingen havde premiere torsdag den 30. juli og vises hver dag kl. 20 frem til og med den 6. august.


Tekst og foto: Erik Poulsen Forestillingen havde premiere torsdag den 30. juli og vises hver dag kl. 20 frem til og med den 6. august.


Tekst og foto: Erik Poulsen
Seneste nyt
14.6.16
Gårdbesøg sommeren 2016
Klik på billedet for at se programmet for gårdbesøg i stort format....
Lemviggaarden  |   Gårdbesøg for alle  |       |   20431716  |   sekretariat@lemviggaarden.dk